FAQ

Motorstopp

Hvem ringer jeg ved motorstopp?

Ved motorstopp langs veien, ta på refleksvest, sett ut varseltrekant og opphold deg i trygg avstand fra veibane. Ring oss på 51 53 88 88 eller 06000, så hjelper vi deg!

Hva gjør jeg dersom motorsykkelen har motorstopp?

Ring Rogaland Redning på 51 53 88 88, så hjelper vi deg på stedet eller frakter deg og din motorsykkel til nærmeste verksted.

Hva gjør jeg om jeg får motorstopp i tunnel?

Ta på deg refleksvest, sett på varselblikk og bruk nødtelefonen i tunnelen. Følge instruksene forklart av dem som besvarer telefonen.

Reparerer dere bilen/båten selv?

Vi reparerer det vi kan på stedet, alternativt frakter vi din båt/bil til nærmeste verksted.

Hva gjør jeg ved motorstopp?

Dersom du merker at bilen mister kraft, kjør ut til veikanten. Det er viktig at du har på refleksvest før du forlater bilden. Ring 51 53 88 88 eller 06000. Opphold deg i trygg avstand fra veien mens du venter. Sett opp varseltrekant.

Motorstopp gjelder også dersom du ikke får start på bilen. Ring 51 53 88 88 eller 06000 så hjelper vi deg.

Båt

Hva gjør jeg hvis båten stopper?

Ved nød ring 02800 eller 112, dette kan gjelde hvis du driver lagt fra land og mister fremdrift/kraft i motoren. Påse at alle har på redningsvest, ha klar informasjon om hvor mange dere er i båten og hvor dere befinner dere.

Hvem kan hente båten min med motorproblemer?

Vi har bergingsbåt og kan hjelpe deg med å frakte båten ved motorstopp.

Når kan jeg hente bilen/båten min igjen?

Etter avtale med Rogaland Redning.

Hvor kjører dere båten etter henting?

Vi kjører båten til avtalt verksted.

Hva gjør jeg ved båthaveri?

Vi har en Targa 27,1 som vi bruker til å assistere båter med motorstopp. Ring oss på 51 53 88 88 eller 06000. Det er anbefalt å ta bilder som dokumentasjon og varsle forsikringsselskap. Bruk nøyaktig adresse/koordinater på hvor båten befinner seg.
Vi frarådet å starte båtberging på egenhånd før du har snakket med oss.

Elbil

Hva gjør jeg dersom elbilen går tom for strøm på veien?

Ring Rogaland Redning på 51 53 88 88 eller 06000 så frakter vi deg og elbilen din til nærmeste hurtiglader eller annen lademulighet.

Hva gjør jeg om batteriet på bilen er flatt?

Ring oss på 51 53 88 88 og vi sender ut en servicebil som bytter bilbatteri på stedet. Gjennomsnittlig levetid på et bilbatteri er ca. 4-5 år.

Kan dere lade elbil?

Vi frakter bilen til nærmeste lademulighet.

Veihjelp

Hvor mye koster veihjelp?

I mange avtaler og bilforsikringer er veihjelp inkludert, da betaler du vanligvis 500,- i egenandel (dette kan variere noe). Du mister ikke bonus når du får veihjelp. På mobilitetsavtaler er det ikke egenandel. Vi har 13 utleiebiler.

Hvor lang tid tar det for dere å komme til stedet?

Vi er på stedet vanligvis innen 1 time, avhengig av trafikk, om vi har ledig servicebil og hvor du befinner deg. Ring oss på 51 53 88 88 så får du svar på hvor raskt vi er på stedet.

Hva dekker veihjelp?

Vi hjelper deg både hjemme og på veien i Norge og Europa. Har du problemer med campingvogna, bilen eller tilhengeren? Vi hjelper deg på stedet og frakter både passasjerer og kjøretøy til verkstedet.

Veihjelp dekker de fleste uforutsigbare hendelser som utforkjøring, starttrøbbel, kollisjon, punktering og motorstopp. Vi bistår også dersom bilen er tom for batteri/strøm/drivstoff eller du har låst deg ute av bilen.

Annet

Hva gjør jeg hvis jeg punkterer?

Ring oss på 51 53 88 88 eller 06000 så hjelper vi deg med det punkterte dekket. Vi kan skifte dekk på stedet dersom du har reservedekk. Det er viktig å alltid ettertrekke nylig påsatte hjul etter ca. 10 km. Vi kan montere nøddekk (dekk som vi har fra tidligere). Vi har også dekkmaskin.

Hva gjør jeg dersom jeg har låst nøkkelen inne i bilen?

Dersom du eller noen du kjenner har ekstranøkkel/reservenøkkel til bilen, prøv å få tak i den først. Hvis du ikke har reservenøkkel tilkall veihjelp på 51 53 88 88 eller 06000.

Har dere avtaler med forsikringsselskap?

Vi har avtale med flere store og små selskaper i Norge. Veihjelp er inkludert i de fleste avtaler og bilforsikringer. Du betaler vanligvis en egenandel på 0-500 kr (privatkunder). Bedriftskunder og privatkunder kan ha egne avtaler på dette.

Husk at vi hjelper deg uansett forsikring, enten om du har kasko, delkasko eller ansvar.

Hvor langt kan jeg kjøre på punktert dekk?

Kjøre bilen sakte til side ved nærmeste hensiktsmessige sted. Gå ut av bilen og stå med sikker avstand til trafikken. Sett ut varseltrekant.

Hva gjør jeg dersom jeg har fylt feil drivstoff på bilen?

Det er viktig at du ikke starter bilen eller vrir om tenningen ved feilfylling av drivstoff. Dette kan skade drivstoffsystemet og motoren. Ring oss på 51 53 88 88 og vi frakter bilen til nærmeste verksted.

Dersom du allerede har startet bilen vil du raskt merke at noe er galt, skru av motoren.

Kan dere reparere mindre feil på stedet?

Vi reparerer det vi kan på stedet med vår servicebil, alternativ så kjører vi deg og bilen til nærmeste verksted.

Annet

Har dere døgnåpen telefon?

Ja. Ring 51 53 88 88 for avdeling Stavanger/Strand og 06000 for landsdekkende.

Hvor i Norge hjelper dere?

Rogaland redning hjelper i Stavanger/Strand området. Befinner du deg utenfor dette området kan du nå oss på vår landsdekkende telefon: 06000.

Hva gjør jeg når dere henter bilen min?

Vi frakter både deg og bilen til nærmeste verksted. Eller etter avtale.

Hvor kjører dere bilen min?

Vi kjører bilen til avtalt verksted.

Må jeg betale noe på stedet?

Etter avtale med Rogaland Redning.

Hvor store biler kan dere hente?

Vi henter alt fra lette til tunge kjøretøy. Dermed kan vi berge vogntog, trailere og busser.