Rogaland Redning

ROGALAND REDNING

Rogaland Redning er en del av Viking Redningstjeneste, etablert i 1989 i Stavanger, Hillevåg. Senere flyttet vi lokaler til Moseidveien ved Solasplitten, hvor vi fortsatt befinner oss. Her har vi egen servicehall og en praktisk plassering med nærhet til motorveien. Våre ansatte har tilegnet seg svært god kunnskap etter å ha jobbet her over lengre tid. Vi består av over 40 ansatte med fagbrev eller lang erfaring i bransjen. Vi har hatt en sterk vekst fra snaue 2000 oppdrag, til nærmere 20 000 oppdrag i året!

Vi hjelper deg videre på veien

Vårt mål er å hjelpe på stedet så langt det er mulig, slik at du kommer deg raskt på veien igjen. Vi kan blant annet skifte batteri og dekk i veikanten. I noen tilfeller er det nødvendig å frakte bilen til verksted, vi tar da ansvar for å frakte deg og din bil trygt til nærmeste verksted. Rogaland redning har leiebil, slik at du raskt kommer deg på veien igjen.

Kjøretøy

Rogaland redning har 13 bergingsbiler som står klar til oppdrag. Vi har kjøretøy i ulike størrelser slik at vi er klar til å hjelpe i alle situasjoner. De fleste oppdrag vi får er i forbindelse med redning av personbiler og tungbil. I turistsesongen er det en økende andel bobiler og båter som trenger vår hjelp. Det skjer også fra tid til annen at turister har låst nøklene inne i bilen ved Prekestolen eller Kjerag. Da er det en fordel av vi har avdeling både i Stavanger og på Strand.

Vi hjelper mer enn bare biler

Rogaland redning har en nasjonal avtale med politiet om å innhente og oppbevare sykler, teiner og fiskeri som er tatt i beslag. Vi lagrer stjålne sykler i 3 måneder før de blir solgt på auksjon. Syklene aksjoneres bort på statssalg.no. En annen av våre arbeidsoppgaver er å ta med oss løse hunder. Vi bistår også politiet med sikring av boliger og sikring etter brann. Dette gjøres for å holde uvedkommende borte fra boligene.